CEESGA-tutkinto

Esittely

CEESGA-tutkinto ja -koulutus on tarkoitettu sijoitus- ja rahoitustoimialan ammattilaisille, jotka haluavat syventää ymmärrystään ympäristö- ja sosiaalivastuun sekä hallintotavan vaikutuksista rahoitusmarkkinoilla. CEESGA-kurssi tarjoaa koulutusta ESG-asioiden tehokkaaseen arvonmääritykseen, mittaamiseen ja integroimiseen osaksi sijoitusanalyysiä ja -päätöksentekoa.

Koulutuksen järjestää Suomen Sijoitusanalyytikot ry yhteistyökumppaninaan Sijoitusakatemia Oy. Tutkinnon taustaorganisaatio on Euroopan Analyytikkoyhdistysten yhdistys EFFAS (European Federation of Financial Analysts Societies), johon Suomen Sijoitusanalyytikot ry kuuluu. Kurssiin kuuluvien seminaaripäivien luennoitsijoina toimivat EFFAS:n järjestämät ESG-asioiden ekspertit.

Koulutuksen jälkeen opiskelijoiden tulisi tietää ja ymmärtää mm. seuraavat asiat:

 • ESG:n vaikutus tuottoon ja riskiin eri näkökulmista
 • Erilaiset ESG-sijoitusstrategiat
 • Markkina-ajurit tulevaan ESG-integraatioon
 • ESG:n sisällyttäminen kokonaisuudessaan sijoitusprosessiketjuun
 • ESG-tekijöiden sisällyttäminen arvonmääritysmenetelmiin
 • Vastuullinen sijoittaminen eri omaisuuslajeihin
 • ESG-raportointistandardien systemaattinen arvioiminen

Koulutuksen rakenne

CEESGA-koulutus koostuu 6 moduulista:

 1. ”Wake me up”
 2.  Fundamentals
 3. Approaches and strategies of ESG
 4. Investment Process Chain
 5. Integration and assessment of ESG
 6. Investment Management

Koulutuksen aikana järjestetään yksi 2-päiväinen seminaari, jossa EFFAS:n luennoitsijat esittelevät CEESGA-tutkinnon ja -koulutuksen keskeisimmän sisällön. Seminaaripäivä toimii myös alustuksena tenteille. Seminaarien opetuskieli on englanti, ja myös materiaalit ovat englanninkielisiä.

Tutkinnon menestyksekäs suorittaminen edellyttää perehtymistä etukäteen aiheeseen verkkokurssilla, jossa opiskelijat voivat myös tehdä harjoitustehtäviä. Tentit läpäisseet opiskelijat saavat CEESGA-diplomin ja oikeuden käyttää CEESGA-titteliä.

Kevään 2018 kurssiesite

CEESGA-tutkinto 2018

Kevään 2018 kurssin seminaari pidetään 1.-2.3.2018 ja tentti 9.3.2018. Ilmoittautumisaika kevään 2018 kurssille päättyy 23.1.2018. 
 

Alennus Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n jäsenille

Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n hallitus on päättänyt myöntää 20.11.2017 mennessä Sijoitusanalyytikkoyhdistykseen liittyneille yhdistyksen jäsenille alennuksen koulutuksen osallistumismaksusta. Lisäksi alennus myönnetään CEFA-tutkinnon Suomessa suorittaneille henkilöille. SSAY:n jäsenille ja Suomen CEFA-alumneille koulutuksen hinta on 1750€ + ALV 24% (norm. 2200€ + ALV 24%). Alennukseen oikeuttavasta perusteesta pyydetään ilmoittamaan ilmoittautumisen yhteydessä.


Lisätietoa

CEESGA-koulutuksen sisältöön, opiskeluun ja tenttimiseen liittyviin kysymyksiin vastaa Suomen Sijoitusanalyytikkoyhdistys ry, sihteeri@sijoitusanalyytikot.fi. Ilmoittautumiset tutkintoon ottaa vastaa Juha Paukku, Sijoitusakatemia Oy, juha.paukku@sijoitusakatemia.fi.